Att satsa på NBA

ATT SATSA PA NBA

Så du vill bli en storspelare i basket när det kommer till att satsa på NBA, va? Nåväl, låt oss bara säga att det finns mer att kunna än att veta skillnaden mellan Lakers och Clippers om du vill göra en slam dunk och kamma hem rejäla vinster när du spelar på basket och satsa på NBA.

Det är helt rätt, dags för en lektion i hur man kan satsa på NBA och basket 101!

Spelmarknader för att spela på basket och satsa på NBA

Moneyline

Om du ser raden’ moneyline’ i text om vadslagning om basket och tycker att det är förvirrande, är det inte så konstigt eftersom du är van vid Europeisk sportspelsterminologi när det gäller att satsa på NBA och basket.

Oroa dig inte, det finns egentligen inget komplicerat om Money Line marknaden – det betyder bara matchvinnare i basket.
Dess användning begränsas inte till att satsa på NBA eller basket, i själva verket är det ett vanligt uttryck som används vid spel på andra traditionellt nordamerikanska sporter som ishockey, baseboll och amerikansk fotboll också.

Du kan inte satsa på oavgjort i en match, så din insats står kvar om spelet går till övertid när du satsa på NBA och basket.

Du kan satsa på resultatet av en enda basketmatch om du vill, även om oddsen ofta är låga, speciellt om du bara spelar på ett vinnande basketlag när du satsa på NBA.
Till odds lägre än (2.0), riskerar du mer pengar än du kan vinna när du satsa på NBA och basket.

Det betyder inte att det aldrig är en bra idé att satsa på favoriter, det är bara något att ha i åtanke när du satsa på NBA och basket.

Ett annat alternativ är att kombinera flera odds i en ackumulator, eller som de säger i Nordamerika, en parlay bet när du satsa på NBA.

Men det är mer utmanande att försöka förutse resultatet av flera basket matcher, det gör de potentiellt högre vinsterna värt att prova denna typ av insats när du har en bra känsla för flera basketmatcher när du satsa på NBA.

Allt eftersom du lär dig att satsa på NBA och basket, kommer du att hitta några av dina favorit lag att plocka in i ditt NBA system.

Spridning

När det gäller matcher där ena basketlaget gynnas kraftigt, kan du hitta mer värde i att spela på spridning, vilket motsvarar ett handikappsystem på rugby eller fotboll (soccer) när du satsa på NBA.

Spridningen etableras i uppbyggnaden till ett spel och representerar en satsning som ligger relativt nära en 50/50 chans när du satsa på NBA.
Som ni kan se i exemplet satsa på NBA, börjar Cleveland Cavaliers med ett 9 poängs handikapp i sin match mot Orlando Magic.

Oddsen på matchen är 10/11, som ligger nära jämna pengar, även om det fortfarande är en odds fördel, så kan du inte få tillbaka både satsade pengar och få en garanterad vinst när du satsa på NBA.

Låt oss se hur ett system med handikapp skulle avgöras enligt spelresultatet.

Spelresultatet

 • Orlando Magic +9.0 i handikapp.
 • Cleveland Cavaliers -9,0 i handikapp
 • Orlando Magic vinner eller Cleveland Cavaliers vinner med mindre än 9 Poäng
  -VINST
  -FÖRLUST
 • Cavaliers vinner med exakt 9 Poäng
  -PUSH
 • Cavaliers vinner med mer än 9 poäng

Desto större nivåskillnader i handikapp mellan två basketlag, desto högre handikapp fick det bättre basketlaget.

I vissa fall vi pratar så lågt handikapp som en eller två poäng, men det är också vanligt att se tvåsiffriga handikapp när ett basket lag är klart överlägset.

Ibland, används en halv procentenhet i handikapp för att eliminera möjligheten till oavgjort när du satsa på NBA och basket.

Vissa spelbolag erbjuder ytterligare handikapp , vilket ger dig större valfrihet om vilken insats som du vill lägga på basket spelet.

Handikapp är ett spännande sätt att satsa på NBA , när du satsat på favoriten, att vinna spelet räcker inte.

Även om ditt lag har ledningen, kommer du heja fram dem så långt fram som möjligt och därmed täcka spridningen.

Den potentiella avkastningen är också högre jämfört med “moneyline” helst när det gäller det gynnade laget.

Totalpoäng

Totalpoäng liknar handikapp genom att resultatet är tvådelat med en nivå på 50/50 chans.

När man satsar på totalpoäng så kan man antingen spela på ett resultat eller placera ett vad som är under eller över det resultatet.

För en genomsnittlig NBA-match är det totala antalet poäng över/under mellan 195 och 220 poäng, beroende på hur höga poäng spelbolagen tror resultatet kan bli.

Det är en stor spännvidd, så det krävs att man tänker igenom och beräknar resultatet innan man satsar.

Andra baskettävlingar kan variera, eftersom de har lite olika regler som påverkar poängräkningen, främst beroende på spelets längd.

Vi ska titta på dessa skillnader mer i detalj senare efter att vi avslutat det som omfattar hur man satsar på NBA i sin helhet.

Alternativa spel finns också ofta hos vissa spelbolag så att du kan justera insatsen för att passa ditt spelande.

Om det låter som att vi upprepar oss från föregående avsnitt, det gör vi eftersom det är sant.

Spelmarknader för basket varierar avsevärt från ett spelbolag till en annan.

Vissa ger full tillgång till spelen medan andra nöjer sig med att erbjuda bara de mest grundläggande spelen.

Förspel

Som med alla stora idrottstävlingar, kan du satsa på NBA matcher som ligger framåt i tiden.

Att spela på ett lag öppnar långt innan försäsongen och förblir öppen under hela säsongen, ända fram till finalen.

Det mest uppenbara och lättast att förstå är typer av direkta insatser avseende vinnaren av mästerskapet eller en turnering.

Det ger dig en extra anledning att följa teamets framsteg, särskilt om de sätter ihop ett bra lag efter form och att de börjar se ut som starka utmanare.

Nackdelen?

Du måste satsa pengarna direkt som du placerar ditt vad, och du får endast vinsten när det har spelats klart.

Beroende på längden på tävlingen du satsat på, kan det vara en lång väntan innan det är klart!

I början av säsongen är det svårt att förutsäga hur man ska satsa på vilket lag som blir NBA’s slutsegrare.

Det är inte alltid klart hur lagen kommer att utvecklas, vilket innebär att det inte alltid finns några odds tillgängliga.

Du kan förlora flera spel och fortfarande vara garanterad en vinst om en av dem vinner.

Alternativa spel inkluderar MVP-utmärkelse och att kunna satsa på vinnaren av en division eller grupp, som är lättare att förutspå eftersom det finns ett mindre urval av lag att välja mellan.

Strategier för att spela på basket

Så nu vet du de viktigaste alternativen för NBA betting och hur man satsar på NBA, här är några bra tips för att optimera din framgång. Den som vill vinna pengar på basket behöver vara väl förberedd för att ge sig själv den bästa chansen som möjligt.

Läs statistik

Amerikanska sporter har länge lagt stor vikt vid att föra detaljerad statistik, något som har bara vuxit i europeisk fotboll under det senaste decenniet eller så.

Därför kan du hitta massor av information på nätet om statistiken i NBA’s ligor, vare sig det gäller spelare eller ett lags prestanda.

Plocka en favorit marknad

Som vi nämnde ovan, det finns några huvudsakliga alternativ för hur man satsa på NBA: “money line”, poängspridning och slutpoäng

Ibland är det lättare att få en känsla för en av dessa, snarare än att försöka vara specialist inom varje område. En bra utgångspunkt är att kolla statistik avseende de spel som erbjuds.

Sedan börjar man med att satsa små insatser eller bara registrera det resultat du tror på om du inte känner dig redo för att satsa mer pengar. I båda fallen kommer du se hur din förutsägelser motsvarade matchens resultat.

Om du är konsekvent kommer du kunna göra korrekta förutsägelser på ett spel, då kan det vara att du har en talang för denna typ av insats.

Glöm inte hemmaplansfördel

Att spela på hemmaplan är ofta en fördel som kan göra en skillnad när du spelar på NBA. Ta exemplet med Denver Nuggets. Det finns en anledning till att Denver är känd som ”Mile-High staden”, eftersom den ligger på en höjd av 1600 meter.

Acklimatisering till höga höjder är ingen lätt uppgift för besökande lag, vilket innebär att Nuggets har en stor fördel och därmed oftast vinner, även mot förmodligen starkare lag. Om du inte redan kände till det så listas bortalag först i NBA ligorna och spelmarknader hos de flesta spelbolags.

Bli inte förvirrad över detta och dubbelkolla hur spelbolagn listar lagen så att de inte listar hemmalaget först, det har hänt att det har varit så.

EUROCUP

Få de bästa oddsen

Om du menar allvar med vadslagning, måste detta bli som en andra natur av dig.

Även en liten skillnad i odds gör skillnad i det långa loppet, så du bör alltid se till att få de bästa oddsen på din föredragna val.

Att undersöka de bästa spelbolagen ger dig en hint om de bästa spelbolags för basket, vilket ger dig en hint om vilket spelbolag där det är bäst att spela.

Det kan hjälpa att ha några olika konton öppna och toppa upp med en liten mängd kontanter så är du redo att lägga ett spel innan oddsen stänger.

Det kommer verkligen göra en skillnad i din långsiktiga resultat när du satsat på NBA.

Naturligtvis kan du bara leta efter lite kul tidsfördriv och inte bry dig alltför mycket om oddsen, vilket är bra, det är upp till dig trots allt.

I så fall väljer du bara spelbolag du gillar mest och se till att de erbjuder den typ av spel som du vill satsa på.

Alternativa baskettävlingar att satsa på

Det är ingen hemlighet NBA är den största ligan i världen, om inte du har gömt sig under en sten under största delen av ditt liv förstås!

Det är dock långt ifrån den enda basketligan du kan satsa på.

Det finns många ligor som spelas enligt FIBA: S (International Basketball Federation) regler för bsket.

Intressant nog så skiljer sig NBA regler på flera sätt från de som infördes av FIBAEN.

Några exempel är:

 • Planens storlek
 • Matchlängd
 • Gränsen för hur många foul en spelare kan göra i en match.
 • Låt oss titta på de bästa basketligorna att satsa på förutom NBA.

Olympiska spelen & VM

Dessa internationella turneringar är framför allt en chans att se stjärnorna av NBAEN som representerar sitt land, i stället för att spela mot varandra som de brukar göra.

Ända sedan Dream Team stormade till guld vid OS i Barcelona 1992, har det varit särskilt stor hype om USA deltar i internationella turneringar.

Medan USA ofta dominerar på de olympiska spelen och VM turneringarna så har det funnits tillfällen där de har misslyckats att leva upp till sitt rykte, särskilt under tidiga 2000-talet där de gick från 2002 till 2006 utan att ta hem en enda titel.

En annan anledning att vara försiktig när du satsar på dessa turneringar är att NBA lag ibland är ovilliga att låta sina bästa spelare delta, de är rädda för att de ska drabbas av en skada.

Som ni kan föreställa er så har det en stor inverkan på lagets chanser att vinna.

EuroLeague och EuroCup

Lite närmare till hem, Europa är också hemvist för några fina basketklubbar och spelare.

EuroLeague är basket motsvarighet till Champions League, där kontinentens bästa klubbar spelar för att vinna titeln.

Det finns mindre EuroLeague matcher än i en NBA-säsong mest med tanke på klubbarna också tävlar i sina egna inhemska ligor.

EuroLeague formatet har ändrats flera gånger under åren, ett 16 manna lag introducerade säsongen 2016-2017.

OK, så EuroLeague kanske inte får så mycket uppmärksamhet i media som NBA, men du kan fortfarande hitta kanaler i de flesta länder som sänder matcherna på TV.

Vissa spelbolag sänder också live matcher gratis, så länge du har pengar eller har satsat på matchen.

En stor fördel är att spelen sänds på vettig tid, snarare än mitt i natten som NBA görs på grund av tidsskillnaden.

Det gör det lättare att följa handlingen och spela på Liveodds medan du tittar på matchen.

Även om det är en andra rangens tävling, växer EuroCup också i kvalitet och exponering varje år.

Vinnarna kvalificerar sig automatiskt för nästa säsong av EuroLeague.

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll |