Satsa på boxning: en snabbguide

BÄSTA BOOKMAKERN

Boxning har genom hela dess historia associerats med vadslagning, och omsätter fortfarande stora pengar för bookmakers. Oavsett om du är väl insatt i boxning, eller helt enkelt är ute efter att betta på en kommande stormatch så får du med vår guide en enkel överblick över allt du behöver känna till för att satsa på boxning. Let’s get ready to rumble!

Boxningens natur gör att det finns ett begränsat utbud av tillfällen att satsa på boxning, i jämförelse med sporter som exempelvis fotboll.

Bettingsajter erbjuder oftast sex olika alternativ att satsa på boxning inför en match:

  • Matchvinnare: Den här typen av satsning låter spelare välja en vinnare. Alternativet att välja oavgjort finns alltid också. Det sistnämnda brukar dock innebära extremt höga odds eftersom det är väldigt sällsynt att boxningsmatcher slutar oavgjort.
  • Spel på rond: Det här alternativet låter spelaren välja vem som kommer att vinna matchen och i vilken rond de vinner den. Det här är ett bra alternativ att satsa på boxning om oddsen på favoriten för vinnare i fulltid betalar tillbaka för lite.
  • Rondspel grupper: Påminner om spel på rond men innebär större flexibilitet vad gäller vilken rond vinnaren kommer att utses. Många spelare föredrar det här alternativet framför spel på rond eftersom det är väldigt svårt att gissa exakt vilken rond vinnaren utses.
  • Matchresultat: Innebär att man väljer hur matchen kommer att avgöras. Alternativen brukar innefatta knockout, teknisk knockout och diskvalificering.
  • Går matchen tiden ut?: Här får spelaren välja att svara på frågan om matchens alla 12 ronder kommer att spelas med ett ja eller nej. Den här typen av satsning föregås gärna av research av boxarnas dagsform.
  • Totalt antal ronder: För den här satsningen gäller att förutse om matchen kommer vara över eller under ett visst antal ronder. Om man till exempel satsar på att matchen kommer att pågå 8,5 ronder eller fler så förlorar man om den slutar den 8:e eller innan, men vinner om den varar 9 eller fler.

Utöver att du behöver fundera över vilken typ av satsning du vill göra så är det en god idé att se till att du satsar pengar på en match som du faktiskt är intresserad av. Om du känner starkt för en specifik fighter, eller vet att du kommer att se på matchen med familj eller vänner så kommer processen att göra research bli betydligt enklare.

Hur du analyserar de tävlande

Dina förutsättningar för att satsa på boxning blir, precis som när det gäller vilken sport som helst, betydligt bättre om du gör ordentlig research om de som tävlar. Det går förstås inte att lägga en satsning som är hundra procent säker, men det går att minimera slumpen.

Så vad ska du titta efter? Först och främst hur din fighter har presterat tidigare i matcher på den här nivån och hur hon eller han reagerar på press. Om det är en titelmatch och din fighter alltid presterar bra under de förutsättningarna så kan du satsa med lite bättre självförtroende.

Ytterligare en faktor att titta närmare på är vad din fighter gjort inför matchen. Några exempel. Har hon eller han skaffat ny tränare? Setts rumla runt på en nattklubb klockan 3 på natten några dagar innan matchen? Allt som kan ge ledtrådar till fighterns form är värt att ta i beaktande. Självklart är det osannolikt att en potentiell världsmästare dricker några kalla kvällen innan match.

En av de absolut viktigaste sakerna när det gäller att analysera de som tävlar är att inte låta sig dras med i mediarapporteringen. Det förekommer alltid mängder av spekulationer inför stormatcher så se upp för sensationalistisk och motsägelsefull rapportering.

Använd ditt sunda förnuft och försök hitta trovärdiga nyhetskällor som ger dig balanserade analyser, till exempel ESPN eller dagstidningar med gott anseende.

ANALYSERAR DE TÄVLANDE

Hur du väljer den bästa bookmakern för att satsa på boxning

Hur man hittar den bästa bookmakern är den eviga frågan inom betting. När det gäller att satsa på boxning finns det framför allt två saker att hålla utkik efter:

  • Det bästa oddset för den typ av satsning du vill lägga
  • Och den bästa bonusen du kan få

Sidor som Oddsshark som låter dig jämföra alla stora bookmakers kan hjälpa dig att hitta den sida som ger dig bäst förutsättningar att satsa på boxning.

Det är inte ovanligt att sidor som Betclic ger bra odds på underdogen, så de kan vara bra ställen att börja på om du är ute efter att lägga den typen av satsning.

När stora boxningsmatcher närmar sig är det inte ovanligt att bettingsajter lanserar kampanjer i syfte att locka till sig nya spelare att satsa på boxning. Det är skälet till varför det är bäst att kolla runt på olika sidor. Med lite tur så går det att hitta välkomstbonusar som låter dig satsa gratis, även om det skulle råka vara en sida du normalt sett inte skulle spela hos.

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll |