Unibet Bonus kod

Hur du kan satsa på tennis: Betta på US Open 2019

26 september 2022
Senast uppdatera: 3 minuter seda
26 september 2022
par Better Collective

Stodlinjen spelinspektionen spelpaus Spela ansvarsfullt | Kommersiellt innehåll | Endast nya kunder | 18+

Att satsa på tennis kan verka enkelt, med bara två spelare som tävlar mot varandra, ingen möjlighet till oavgjort och favoriter som är kända långt i förväg.

Tänk om! Det finns många subtiliteter och när det kommer till vadslagning gäller det att ha ett öga för detaljer. Låt oss gå igenom de viktigaste punkterna att tänka på för den som vill satsa på tennis.

berthard logo
Bonuskod: MAXBETTING
100% Bonus upp till 1000kr

Betta på US Open 2019: US Open oddsen och favoriterna 2019

US OpenMästerskapen anses vara den mest prestigefyllda tennistävlingen i hela världen. I år avgörs den 133:e upplagan av spännande US Open Mästerskapen och du kan följa den viaUS Open stream.

Den finns självfallet ett par förhandsfavoriter redan nu, bland andra Novak Djokovic och Rafael Nadal – eller kanske kommer Roger Federer söka revansch  i år? Håll dig uppdaterad omUS Open 2019 results.

Vinnarodds damernas turnering -US Open 2019 results 

Vill du betta på US Open 2019 och är intresserad av US Open 2019 results? Då är det en god idé att ta en titt på dessa vinnarodds redan i dag:

 • Serena Williams 6.00
 • Petra Kvitova 7.00
 • Ashleigh Barty 9.00
 • Naomi Osaka 10.00
 • Karolina Pliskova 13.00
 • Angelique Kerber 13.00
 • Karolina Pliskova 13.00
 • Johanna Konta 13.00
 • Garbine Muguruza 15.00

Vad kommer US Open 2019 results att visa? Flera spelbolag ger dig möjlighet att betta på US Open 2019, och dessutom erbjuder några av dem även US Open stream – vilket är det nästbästa om man inte kan vara på plats och följa US Open live och dess results. 

För dig som vill betta på US Open 2019 – Results och vinnarodds herrarnas turnering

Om du vill betta på US Open 2019 kan du så klart placera spel på så väl dam- och herrsidan. Så här se oddsen ut då det gäller favortitippade  herrar:

 • Novak Djokovic 2.50
 • Roger Federer 4.50
 • Rafael Nadal 7.00
 • Alexander Zverev 13.00
 • Juan Martin Del Potro 17.00
 • Milos Raonic 17.00
 • Marin Cilic 17.00

Spelschema, datum och resultat – hålltider för dig som vill betta på US Open 2019 

Det dröjer tills lördagen den 13: juli respektive  söndagen den  14:e juli innan vi har US Open 2019 results. För dig som vill betta på US Open 2019  är det följande spelschema som gäller:

 1. Damer kvartsfinal singel: tisdag 9 juli
 2. Män kvartsfinal singel: onsdag 10 juli
 3. Damer semifinal singel: torsdag 11 juli
 4. Män semifinaler singel: fredag 12 juli
 5. Damer final singel: lördag 13 juli
 6. Män final singel: söndag 14 juli

satsa pa tennis

US Open live – seedning baserat på results 

InförUS Open Mästerskapen så seedas de 32 spelarna. Seedningen gäller på dam- och herrsidan. Rankningen bygger på results  inom ATP respektive WTA. 

US Open stream – Så följer du turneringen live

Om du ska betta på US Open 2019  vill du så klart kunna följa alla results. Du kommer självfallet kunna följa turneringen viaUS Open Stream. 

Allt som krävs för att kunna seUS Open Stream är att du har ett positivs saldo på det spelarkonto. På hemsidorna kan även se enskilda results ochUS Open 2019 results.

Tv-tiderna och tv-tablån

Om du vill byta US Open stream mot att se US Open live på TV så sänds matcherna av Eurosport 1 och Eurosport 2. SBS Discovery är TV-bolaget som får sända US Open live.

Huvudsakliga tennisbettingmarknader

Match betting

Det enklaste sättet att satsa på tennis, då du helt enkelt satsar på att en viss spelare eller ett visst par ska vinna matchen.

Tennismatcher har ofta har en klar favorit med odds på 1/8 (1,125) eller lägre i början av en turnering. Visst kan du satsa på Murray eller Djokovic på 1/8 om du vill, men fundera på saken: för att vinna 125 kr måste du satsa 1000 kr. Och om det otänkbara inträffar och din spelare förlorar ligger du risigt till!

Så i termer av risk och belöning är det sällan värt att satsa på en enda matchvinnare, om du inte väljer en otippad vinnare eller kombinerar flera favoriter till ett lag för större avkastning.

Handicap betting

Handikappspel hör till de mest populära när man vill satsa på tennis. I händelse av en ojämlik matchning kan du satsa på en marknad med flera nivåer.

Handikappet innebär att ett antal matcher läggs till en spelares poäng och samma antal matcher dras av från motståndarens poäng. I exemplet nedan är handikappgränsen 4,5 matcher.

Nadal ses som en klar favorit så han är odds-on för att vinna denna marknad, även med ett -4,5 matchhandikapp. Å andra sidan kan du få jämnt på Fognini för att vinna med ett +4.5-matchförsprång.

 • Matchresultat: Nadal vinner med 6-4, 6-4.
 • Totalt antal matcher: Nadal 12, Fognini 8.
 • Med Nadals -4,5 handikapp: Nadal 7,5, Fognini 8.
 • Med Fogninis +4,5 handikapp: Nadal 12, Fognini 12,5.

I det scenariot skulle en satsning på Nadal -4,5 ge förlust trots att spelaren vann matchen, medan en satsning på Fognini +4,5 skulle ge vinst.

Observera att när handikappsiffran innehåller halvspel eller halvpoäng finns det bara två möjliga resultat eftersom det inte kan bli oavgjort.

Correct score betting

Ett mer kreativt sätt att satsa på tennis är att satsa på matchpoäng, dvs antalet set vunna av varje spelare. Du får fortfarande låga odds på en tung favorit men det ökar din avkastning jämfört med en singel.

När det är en ”bäst av fem set”-match, vilket är fallet för herrarnas Grand Slam, finns det självklart flera olika möjliga resultat.

Du kan också satsa på tennis genom att pricka in antalet poäng i ett visst set, vilket är svårare att förutsäga och därför ger högre avkastning.

Andra sätt att satsa på tennis

De flesta spelbolag har en rad andra marknader för att satsa på tennis, inklusive antepost-spel på turneringsvinnaren och olika marknader för enskilda matcher. Precis som inom andra idrotter finns det fler marknader ju större matchen är.

Tennis är en av de mest populära idrotterna för vadslagning, med ännu fler marknader som point-by-point och game-by-game-vadslagning. Men tänk på att oddsen ändras otroligt snabbt, vanligtvis efter varje enskild poäng! Så se till att göra dina vadslagningar i rätt ögonblick, helst under en paus i spelet.

GRAND SLAM satsa pa tennis

Tennisbettingstrategier

Om du ska satsa på tennis finns det flera faktorer att beakta. Nedan följer några av de viktigaste.

Spelarnas matchning

Den viktigaste faktorn är givetvis styrkan hos spelarna. Världsrankningen är i allmänhet en bra indikator på förväntad prestationsnivå, men det uppstår naturligtvis störningar från tid till annan. Håll dig välinformerad genom att ha koll på den senaste statistiken.

Det hjälper såklart också att känna till spelstilen hos dem på planen. Att veta till exempel hur de returnerar servar kan ge dig en uppfattning om hur matchen kommer att avlöpa.

Underlaget

Vissa spelare är mer bekväma på en viss plan än på andra, vilket är värt att ta hänsyn till när du vill satsa på tennis. Ett exempel är Rafael Nadal, känd för sina 9 titlar i franska öppna mästerskapen, som han vunnit inom loppet av 10 år. En annan variabel (endast för hårda banor) är klimatet, beroende på om matchen spelas inomhus eller utomhus.

Vad står på spel?

Ibland kan en spelare ha mer att vinna på en viss match än sin motståndare, till exempel om de behöver en seger för att nå en viss ranking. Om en spelare nyligen har skadat sig är de förmodligen inte 100 % i form, eller kanske inte vill riskera att förvärra skadan. En faktor som motivation är svår att kvantifiera, men kan få stor inverkan på resultatet av en match.

Hitta de bästa oddsen

Vid vadslagning före en match eller turnering har du tid att bedöma tillgängliga odds. Om du kan få mycket bättre odds med en bookmaker än en annan ska du såklart satsa på tennis hos dem. Men de ständigt föränderliga oddsen för tennisbettingmarknader gör det mer eller mindre omöjligt att jämföra in-play-odds. Försök få en känsla för vilka bookmakers som har de bästa live-oddsen och håll dig till din favorit.

Titta på matchen

Grand Slams visas som regel i TV, men ofta kan du också se dem live i online-spelbutiken. Det är lättare att satsa på tennis när du ser och förstår vad som händer i matchen.

Stora tävlingar att satsa på

Bortsett från en period på cirka en månad i slutet av kalenderåret finns det tennis på högsta nivå att spela på året runt. Ta reda på mer om de bästa tennisevenemangen att satsa på med vår guide.

Grand Slam

De fyra Grand Slam-turneringarna är de mest prestigefyllda och eftertraktade titlarna i tennisvärlden. De har också de största prispotterna och ger flest rankingpoäng till de bästa spelarna.

Turneringar Datum Underlag
  Australian Open  Januari  Hård bana
 Franska öppna mästerskapen  Maj/juni  Grus
 Wimbledon   Juni/juli   Gräs
 US Open   September  Hård bana

Smarta spelare kan tjäna pengar på att satsa på tennis under Grand Slam då de vanligtvis bjuder på överraskningar. Eftersom dessa turneringar är de viktigaste både för herrar och damer deltar alltid världseliten. Proffsen planerar också sin säsong runt turneringarna och ser till att vara i toppform när de går på banan.

Dessutom spelas herrarnas singelmatcher som ”bäst av fem set”, vilket minskar risken för oväntade resultat. Det är inte ovanligt att se en underdog ta hem ett eller två set mot en favorit, men tre är mycket sällsynt.

Den förlängda speltiden betyder också att spelarna måste vara i fysisk toppform för att hålla matchen ut. Den som har den bästa konditionen har bäst chans att klara de avgörande bollarna på slutet, om det står 2-2 i set.

ATP OCH WTA-TURNERINGAR

ATP och WTA-turneringar

Efter Grand Slam ger ATP- och WTA-finalerna flest rankingpoäng. Också här deltar den absoluta eliten, så du kommer garanterat att få se några riktiga supermatcher.

Men eftersom dessa evenemang äger rum i slutet av säsongen rekommenderar vi extra försiktighet för att satsa på tennis. Finalerna kan ofta påverkas av trötthet eller skador som uppstått efter ett långt tennisår.

Samtidigt är Masters 1000 eller de största WTA-evenemangen värda att se eftersom de är utspridda över hela säsongen och är av stor vikt för spelarnas ranking. De mindre matcherna kan överraska ordentligt, då de bästa spelarna ibland hoppar över dem eller inte presterar sitt bästa. För bettingexperten finns det bra chanser att tjäna pengar där.

Davis Cup/Fed Cup

Det finns mindre pengar för spelarna att hämta i dessa tävlingar, men samtidigt står den nationella stoltheten står på spel.

Det betyder att det inte räcker med en stjärnspelare, det behövs ett starkt lag för att ro hem segern. Det är oförutsägbara matcher att satsa på, eftersom de deltagande lagen inte möter varandra regelbundet.

Ofta hejas hemmalaget på av sina supportrar, vilket kan vara en viktig fördel. Samtidigt utsätts det besökande laget för visselpipor och burop, så spelarna måste ha mental styrka för att kunna leverera.

Betta på Wimbledon 2019: Wimbledon oddsen och favoriterna 2019

Wimbledon Mästerskapen anses vara den mest prestigefyllda tennistävlingen i hela världen. I år avgörs den 133:e upplagan av spännande Wimbledon Mästerskapen och du kan följa den via Wimbledon stream. Den finns självfallet ett par förhandsfavoriter redan nu, bland andra Novak Djokovic och Rafael Nadal – eller kanske kommer Roger Federer söka revansch  i år? Håll dig uppdaterad om Wimbledon 2019 results.

Vinnarodds damernas turnering – Wimbledon 2019 results 

Vill du betta på Wimbledon 2019 och är intresserad av Wimbledon 2019 results? Då är det en god idé att ta en titt på dessa vinnarodds redan i dag:

 • Serena Williams 6.00
 • Petra Kvitova 7.00
 • Ashleigh Barty 9.00
 • Naomi Osaka 10.00
 • Karolina Pliskova 13.00
 • Angelique Kerber 13.00
 • Karolina Pliskova 13.00
 • Johanna Konta 13.00
 • Garbine Muguruza 15.00

Vad kommer Wimbledon 2019 results att visa? Flera spelbolag ger dig möjlighet att betta på Wimbledon 2019, och dessutom erbjuder några av dem även Wimbledon stream – vilket är det nästbästa om man inte kan vara på plats och följa Wimbledon live och dess results. 

För dig som vill betta på Wimbledon 2019 – Results och vinnarodds herrarnas turnering

Om du vill betta på Wimbledon 2019 kan du så klart placera spel på så väl dam- och herrsidan. Så här se oddsen ut då det gäller favortitippade  herrar:

 • Novak Djokovic 2.50
 • Roger Federer 4.50
 • Rafael Nadal 7.00
 • Alexander Zverev 13.00
 • Juan Martin Del Potro 17.00
 • Milos Raonic 17.00
 • Marin Cilic 17.00

Spelschema, datum och resultat – hålltider för dig som vill betta på  Wimbledon 2019 

Det dröjer tills lördagen den 13: juli respektive  söndagen den  14:e juli innan vi har Wimbledon 2019 results. För dig som vill betta på Wimbledon 2019  är det följande spelschema som gäller:

 1. Damer kvartsfinal singel: tisdag 9 juli
 2. Män kvartsfinal singel: onsdag 10 juli
 3. Damer semifinal singel: torsdag 11 juli
 4. Män semifinaler singel: fredag 12 juli
 5. Damer final singel: lördag 13 juli
 6. Män final singel: söndag 14 juli
 • Satsa med Unibet

+18 Spela ansvarsfullt Stodlinjen spelinspektionen spelinspektionen